Wednesday, October 22, 2008

Magyaroszág első megélhetési bloggere leszek!

A bloggerek betegek, megszállottak, magamutotgatók, függők... [tudnád folytatni]

Nem mondhatom el senkinek leírom hát mindenkinek, nem hallgat senki moralizálok mindenkivel, hangulatfügő vagyok, nem érdekel a véleményed nem érdekel érdekellek e csak írok. Írok blogot, blogot írok, én blogot, szakmai blogot, üzleti, sőt egy akármirőlszólhatódesokakatcsalogatóédesmétzesszexireklám-bevételekethozóblogot.

Nincs kétségem, hogy bármit írsz, közönségre találsz, tudom ha politikabotránysztárhegyek, na meg szex akkor komment áradatot kapsz cserébe. Langyosabb téma, kevésbé forró, nyálcsorgató olvasótábor esetén, rendszeres kiegyensúlyozott látogatottságot garantál, természetesen rendszeresen friss tartalom esetén.


Témaválasztásnál tartsd szem előtt:

1. szeresd a témát, izgasson, érdekeljen!
2. éld meg amiről írsz! Akár motivál, akár elszomorít, feldob, vagy mélybe súlyt, de érzéseid, pozitív vagy negatív megtapasztalásod legyen róla!
3. olvas el minden elérhetőt, jegyezz le mindent ami a témáról eszedbe jut.
4. Határozott pozitív vélemény egy lelkes olvasótábor esetén Guruvá tehet, viszont a tapasztalat szerint viszont a negatív vélemény, az örök ellenkezők mellé inkább odaállnak, sőt meglepő módon akinek az ellenvélemény ellenvéleménye fogalmazódik meg ő is inkább megosztja a közvéleménnyel!
5. járj egy lépéssel az olvasód előtt, de ez a lépés megtapasztalás legyen és hiteles, akkor az olvasód szakértőként tekintenek rád!
6. Egész egyszerűen indíthatod énblognak, aztán meghőmérőzöd, teszteled az olvasóid reakcióit!


10 comments:

Unknown said...

Ez most valami vicc, ugratás, vagy csak szómenés..?
Reklámszöveg a tanácsok sora, vagy csak nem jutott eszedbe semmi lényeges?
Az ilyen leszek, olyan leszek, hú de hatásos leszek helyett valami olyasmit olvasnék ami ezeket bizonyítja. Várok, majd visszanézek!

FreeChoice Magazine said...

inszeminator,

1. az én blogom! ;)
2. Vedd annak aminek akarod!
3. Ha az előző posztokat, kommenteket is elolvasod akkor szerintem leveszed! ;)

FCM

ui.: akármi is a célját elérte legalább nálad!
uui: máskor is nézzbe, szólj be! :))

LiziM said...

alakul, alakul, fog ez menni :)

FreeChoice Magazine said...

LiziM,

Mire is gondolsz?! ;)

FCM

LiziM said...

1. amire te ;)
2. amúgy a cukkolásra....mér nem az????

LiziM said...

Nem írsz valamit a pénzügyi/gazdasági válságról?!

kíváncsi lennék a véleményedre.. de nem a befektetési tanácsadóéra, az nem érdekes... kivéve, ha ugyanaz vagy/tok esetleg....akit egyszer ajánlottál valamelyik postban...

FreeChoice Magazine said...

OK LiziM ;)

1. De az, kicsit cukkolás íze is lehet... ;)

2. Nem ugyanaz vagyok, akit, akiket ajánlottam!

3. Van véleményem ezt zanzásítva itt olvashatod:
http://mamijolalszik.blog.hu/2008/10/26/elegem_van_a_gerjesztett_gazdasagi_valsagbol

Egyébként direkt nem akarom itt is gerjeszteni, hisz tele van vele a média meg a hócipőm, is a jenkik kicsit hazardíroztak és megint az egész világ szívjon! De én itt be is fejezem ezt a témát!
Egyébiránt nem is rossz ötlet, további témaajánlókat is várok és nem csak tőled LiziM! ;)

FCM

LiziM said...

well, osztom a véleményed, elég lesz így röviden is.

ötletek:
szívesen vennék valamit a seo, vagy keresőmarketing vagy miaszöszről csak úgy ismerkedésképp
illetve valami konkrétebb is volna: van a firefoxnak egy olyan szolgáltatása, ami blokkolja a reklámokat, bannereket, vagy valami ilyesmi ismered? na, arról szívesen olvasnék...

Persze gondolom, ezek csak nekem új fogalmak, biztos a legtöbben ismerik, és én is gyorsan be tudom pótolni, ha beírom a gugliba... úgyhogy, nem muszáj kifejtened

illetve melyik a jobb böngésző: IE, Firefox, opera, vagy más. melyik miért?

vagy a google új böngészője, ami rögtön egy csinos kis botránnyal nyitott, mely szerint a szerződési feltételeiben volt egy olyan mondat, hogy minden rajtuk keresztül menő adatra "rátehetik a kezüket" bünteetlenül. aztán többek felháborodása után ez kikerült a szerződésből. Állítólag. én szeméylesen nem láttam, de több helyen említették.

Jó. persze, az én érdeklődési szintem még alapfokú. más már dobbantana is a blogról, ha ezeket fejtenéd ki. úgyhogy tégy amit akarsz. (nemmintha nem egyébként, szóval ki vagyok én, hogy beleszóljak)

szép napot!

FreeChoice Magazine said...

LiziM,

Én az a fajta vagyok, aki mindenből pont annyit bogoz ki tanul meg amennyire pont szüksége van (ez különösen igaz a böngészőkre). Kicsit bővebben a HiFi-m tudná az előre programozott lejátszást, soha nem éreztem késztetést, hogy megtanuljam, benyomom oszt szól! A telefonom is csak akkor tanultam meg MMS-t küldeni, fogadni, amikor valaki küldeni akart. Tehát mindent a maga idejében, az általad sorolt témákról SEO meg ilyenek bár van fogalmam, hisz magam is művelem, épp úgy mint a PPC azaz kattintás alapú hirdetéseket, de vannak nálam sokkal nagyobb szakik ezen a területen.. S még sorolhatnám.

Az általad említett témákról hamarosan dobok fel pár linket, ezek többnyire a valóban kezdőknek valók. Ezek szerint már van weboldalad, blogod? Linkeld már a neved alá! ;)

FCM


ui.: olvastad a mamijól alszik-ra írt véleményem ezekszerint?

LiziM said...

mami saját véleményt olvastam, arra emlékszem, a kommentedre nem, de megyek megnézem mindjárt.
nincs blogom. már pont lett volna, mikor megírtad a postodat, és újfent elgondolkodtam azon, hogy akarom-e egyáltalán, hogy legyen!
most kicsit amúgy is szakdolgoznom kell, egy-két hónapig, szóval, ha nem lesz világválság, és lesz még internet és használható ötletem, írok valamiket, mert néha nagyon van kedvem hozzá. Néha meg nincs. ez ilyen nőies hangulatingadozás. :)