Friday, October 3, 2008

A web2meg a webakárhány és mindenféle...

...megosztás világában, egy igazi gyöngyszem, a koncepció a maga egyszerűségégben.

Évek óta online élek/halok, de nagyon sok területen megragadtam a papírnál. Papír alapú noteszem, naptáram. Igaz segítségül hívom néha az elekrtonikát, outlook emlékeztetőt, a mobilom diktafonját. Néha még menedzserkalkulátorom is, de mindeddig egyvalamire nem találtam átütő megoldást, ez pedig a minde mapjeim, azaz az elmetérkép. Na ez az amit képtelen voltam, a "gépen" kivitelezni.
Elmetérkép: - tudod az amikor, körökbe meg egyéb akár amorf alakzatokba beirod az egymáshoz logikailag illeszkedő kifejezéseket melyek eszedbe jutnak.Ezek logikai viszonyát, egymás mellé illetve alárendeltségét, illetve csoportokbaszervezését, egyedi faszerkezetek, hálózatát kapod.
A klasszikus Post It mint olyan, valóban nagyszerű találmány. Használják a magánéletben az üzletben. Ennek van az outlookos változata a Notes, gyors, praktikus. Tapasztalataim szerint kevesen ismerik és mégkevesebben használják. Találtam egy alternatívát a nem outlookos júzerek számára "LédyJúzer" blogján. ISMERD MEG MOST!

Most jön ami a bejegyzésem ihlette, ez nem más mint a http://www.bubbl.us/. A webkettő meg a webakárhány és mindenféle megosztás világában, egy igazi gyöngyszem, a koncepció a maga egyszerűségégben. Az újszülöttnek minden vicc új, tartja a mondás. Nem rég találtam rá e bubbles-re és beleszerettem.

Klickelj a képbe fogd meg és cipeld! Görgővel tudsz "zúmolni"!



Ugye, hogy nagyszerű? A még nagyszerűbb, hogy hozzám hasonlóan megoszthatod, egy-egy ilyen sheetet, beágyazhatsz blogodba weboldaladba, importálhatod, exportálhatod, linkként továbbküldheted, sőt megoszthatod, kollégáiddal, osztálytársaiddal vagy akivel csak akarod együtt ötletelhettek!

Ha van hasonló kreatív, és előremutató dologról infótok, kérlek osszátok meg velünk!

3 comments:

LiziM said...

Tetszenek az ötleteid. Mi alapján válogatod össze, hogy miket posztolsz? ilyenekkel foglalkozol nap mint nap, munkádhoz kell? irigyellek...

FreeChoice Magazine said...

Lizim,

Az értékelést köszönöm, be kell valljam jól esik, de tudnod kell még jobban fog esni, ha beszámolsz arról, hogy mikor miben, hogyan segítettelek... Sőt szívesen állok rendelkezésedre (rendelkezésetekre) kérdés esetén is, szívesen venném a kivesézhető témákat...

"ilyenekkel foglalkozol nap mint nap, munkádhoz kell?" - Kérdezed.

Igen is meg nem is!

Foglalkozom mert sok hasznos ingyenes dolog létezik, a munkámat is segíti. A Google sok free cucca kimondottan jótékonyan hat, sőt időt spórol. Egy rakás dolgot tudok automatizálni az online dolgaim illetően. Arról nem is beszélve, hogy a tanítványaim indulásához ad egyfajta tőkét!

Azért ne irigyelj, mert sokkal több anyagot szeretnék iderakni mint ami az időmbe energiámba belefér.

Várható (a teljesség igénye nélkül):
- Google teljes eszköztár kivesézése
- CMS ( drupal...) okosság, egy free, hatalmas értéket képviselő anyag, kimondottan kezdőknek INGYEN
- és olyan dolgok is amik nem kimondottan ingyenesek, de spórolni, vagy éppen keresni is lehet vele.

Valószínűleg hamarosan jönnek a pénzkereső tippiek grafománoknak!


FCM

iu.: egyébként rólad mi tudható?
A neved alól linkelt oldal nem sok mindent árul el rólad :(
uui.: várlak vissza, remélem addig friss infókkal

FreeChoice Magazine said...

Erre nem válaszoltam:

"Mi alapján válogatod össze, hogy miket posztolsz?"

Egy mind map azaz elmetérkép, formájában már felvázoltam a szóba jöhető témaköröket, és a lehetséges témák már talonban vannak. A prioritást vagy egy aktuális problémám megoldása kapcsán, kellemest a hasznossal, vagy a kedvem határozza meg.

Na az-az elmetérkép még papírlapú, de már kezdek áttérni az online szerkeszthető színezhető mind mapre. Sőt közös ötleteléshez, partnereket várok. Kor, nem... függetlenül, minden érdeklődési területről, de csak komolyakat kitartókat, és akik szeretnének, változni, tanulni, vagy épp kitörésipontot keresnek.