Saturday, November 29, 2008

Gyakorlatilag mindenki esélyt kap, hogy azzá legyen amivé lehet...


SIKERALLERGIA ÚjraTöltve!



Hétköznapjaink mérge a stressz, de nem igazán beszélünk arról, hogy minimum kétféle van belőle, a negatív ami korlátoz és börtönbe zár, és a pozitív ami továbblendít ami motivál. Kritikus helyzetben az emberben erők támadnak, ezek vagy támadásra vagy menekülésre ösztönöznek. Attól függően melyik utat választjuk, tudatosan vagy a tudatalattink, ahhoz ad energiát ez az erőforrás.

A hibásan megélt SIKER legalább akkora átok, mint a hiányzó vagy meg sem élt SIKER. Ha az előző belyegyzésem pontjai közül egyetlen egy is igaz rád, akkor már tudod mi álla sikered útjában. Pokoli érzés amikor, az ágyban, a főnök előtt... támadnak ezek az allergiás gócok. Nem tudod megvédeni magad, nem tudod helyesen lereagálni a történteket. Régen ezt kisebbrendűségi érzésnek is nevezték, de hogy pontosabb legyek, a kisebb rendűségi érzés és a sikerallergia nem ugyan az, de vannak közös halmazaik.

Akármilyen ártalmatlannak tűnnek ezek a hibás reakciók, és bármennyire általánosak is a sikered kerékkötői. Magam is szenvedek ezek egyikétől másikától, persze küzdök ellene. Ha már felismered ezek egyék-másikát magadon, és igyekszel leküzdeni, már jó irányban haladsz. Egy-egy ilyen apró harccal is azon kevesek csoportjába küzdöd fel magad, akik ismerik a sikert. Szerencsésebbek ezt ezt már kódolva kapták, beléjük nevelték. Mi akik pont ezeket negatív sikertényezőket hoztuk, családunkból, a múlt kisemberi gondolkodás mechanizmusát magunknak kell lépésről-lépésre levetkőzni.


Tudtad?

Az internet egy jó lehetőséget biztosít mindnyájunknak, a felismerésre, tanulásra önmegvalósításra. Gyakorlatilag mindenki esélyt kap, hogy azzá legyen amivé lehet. Mindezt alacsony indulótőkével, illetve rezsivel.

Amikor arra gondolsz, hogy indítasz egy "tégla habarcs üzletet" (klasszikusat offline-t az utcán), akkor neked a legjobb estben is több százezer Ft-ra van szükséged, induláshoz és járulékos költségek havonta, alkalmazottak, rezsi... Mindezt az interneten legrosszabb esetben is néhány tízezer Ft. Míg az előbbi felfutása megtérülése 3-5 év, az utóbbi akár néhány hónapra is korlátozódhat.

No comments: