Wednesday, November 26, 2008

Te is allergiás vagy a SIKERRE?!

Siker allergia?! Még milyen hülyeséget... - Hogy is van ez?!




Nem feltételül macskaszőrre, parlagfűre, és nem csak arra lehetsz allergiás amit megeszel, megiszol amihez hozzáérsz, lehetsz a partneredre is! De...
Személyes és karrier sikeredre nézve létezik egy sokkal alattomosabb allergiás góc! Ez nem más mint a sikertől való félelem!

Ez nem olyan látványos ugyan mint a bedagadt szemek, nátha... ez sokkal alattomosabb, hosszútávon negatív hatással van a közérzetedre, egészségedre, a családi, és párkapcsolatodra, na és a pénztárcádra!

A siker egy nagyon elvont fogalom, ami mindenki számára más és más jelentéssel bír. Legkézzelfoghatóbb formája a FORINT, a bankszámlád, lakásod, autód... Továbbá az, hogy mások számára Te mit jelentesz, mennyi ember hallgat rád, mennyi embert tudsz befolyásolni ezek mind-mind meghatározzák a sikered.
A sikerhez való viszonyod jelentősen meghatározza "siker megélésed", a boldogságod, és a boldogulásod! Ha vannak céljaid, nem álmok, hanem lefektetett tervek lehetőség szerint papíron, dátumokkal! Ezek mind meghatározzák, mit érsz el és mit érzel amikor célba értél.

Hogy legyen hova érned és hogy odaérj kattints IDE!



Ha sikerallergiád van akkor a tudatalattid ellenreakciója lustaság, halogatás formájában a siker ellen, így a boldogulásod ellen dolgozik, nap mint nap. Recept: Félelem a sikertől könyv - Martha Friedman.

Amikor a sikerre gondolsz, vagy egy sikeres emberre figyeld a reakcióid. Közöny? Irigység? Kifogás keresés? Nekem azért nem, én azért nem...

A siker allergiát úgy képzeld el, mint egy stimuláló szer, ami megakadályozza, hogy megvalósítsd és sikerre vidd az álmaid. Gondolj arra amikor a diploma osztóról nagy álmokkal kijöttél, hova is jutottál? Nem tudom hány ezer sorstársaddal együtt alkalmi munkából élsz. Esetleg szabadúszónak nevezed magad, hogy láss valami pozitívumot. Állást keresel, vagy épp váltogatod?! Esetleg több műszakban robotolsz. Martha Freidman könyvében magadra ismerhetsz /szeretném látni Te hányszor csapsz a homlokodra amikor magadra ismersz/, és dolgozhatsz az alattomos betegséged ellen!

Néhány tünet:

Célok
Homályos célokkal soha nem érhetsz célba. Homályos cél= ÁLOM!

Tudás
Kifogás: nem tudom, mit, nem tudom hogyan, nem tudom mit kell tennem, nem tudom hol lehet utána nézni...

Bizalom
Soha nem tehetném azt, ez túl kemény, túl sokat kell tanulni, ennek miért kell annyira kemény lennie?...

Feladatmenedzsment
Tedd a szíved a kezedre, hányszor hanyagoltad az igazán fontos dolgokat akár felesleges tevékenységek miatt? Pl.: hányszor frissítettél a mailboxodra?

Időmenedzsment
Minden este sajnálkozol, hogy ezt meg amazt nem tetted meg, mégis van időd TV-t nézni.

Felelősség
Te vagy az üzletember, a szerény eredmények miaatmégis másokat okolsz. A gazdaágot, a válságot, a kollégáid, az üzletfeleid, partnered, az időjárás... Sajnáltatod magad, hogy mindten neked kell megtenned, megtanulnod.

Elkötelezettség
Ha azt mondod, ezt és ezt megteszed, akkor tedd, ha azt mondod nem akkor nem!

Tudtad?!

Ha a tennivalóiddal kapcsolatban törlöd a szótáradból a "kellene, ha, majd, esetleg, talán" szavakat, akkor már sokat tettél a sikered érdekében!

Forrás: money-machine.net hírlevele alpján

Folyt Köv! ;)

No comments: