Monday, September 22, 2008

Hogyan add el lakásod 5 nap alatt?

Nem tudom nem megosztatni veletek! ;)

Hogyan add el 5 nap alatt jó áron a lakásod? Ez nem egy reklámszlogen, hanem egy külföldön már bevált és itthon is ismert módszer az értékesítésre. Lényege: megdöbbentően alacsony kiindulási árat kell meghatározni, hogy minél több érdeklődő jelentkezzen.

Ez nem az a fajta aukció, mint amikor valaki az APEH felé való tartozása vagy más adósság miatt megszorul és kénytelen értékesíteni a család egyetlen vagyontárgyát - egyszerűen csak el akarja adni gyorsan a lakását. Abban is különbözik a magyarországi aukciós értékesítéstől, hogy itt a vevők azért "versengenek", hogy minél magasabb áron jussanak hozzá az ingatlanhoz! Ez esetben tehát nem eladási kényszerről van szó - az eladó "önszántából" adja fel a hirdetést.

A sok ajánlat már fél siker - figyelmeztet a Tipp és Trend ingatlanmagazin. Míg a hagyományos tranzakcióknál egy mesterségesen magas árat állapítanak meg, amiből aztán lehet alkudni, addig itt szándékosan alacsony árról indul a licit, a piac pedig megmondja, mennyit is ér az ingatlan.

Az Amerikában elterjedt módszer lépései a következők: rendszerint szerdán kezdik el hirdetni a lakást, és a hirdetésben közlik, hogy a legtöbbet ajánlóé az ingatlan. A hétvégére időzítik általában a kétnapos nyílt megtekintési és ajánlattételi időszakot. A megdöbbentően alacsony ár miatt sokan fognak jelentkezni. Ha 25-nél kevesebben érdeklődnek, le kell fújni az akciót - tanácsolják a lap ingatlanszakértői. Olvasd tovább!...>>

Forrás: privatbankar.hu

Te használsz trükköket?

- Kiszellőztetsz mielőtt a leendő vevőd várod?
- A családi fotókat eldugod? A szennyesről a mosatlan edényekről, és a száradó fehérnemükről… már nem is beszélve!
- Ujjnyomokat eltünteted a tükörről az ablakokról?

Várom a további ötleted!

Őszintén érdekel a véleményed! Sőt a tapasztalatod is!

No comments: